Generelt bålforbud innføres fra og med 13.4.19

Pressemelding frå Rogaland brann og redning: 

Rogaland brann og rednings IKS (RBR) har besluttet å innføre bålforbud. Dette innebærer at det ikke er tillatt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og utmark. Dette gjelder både bråtebrenning, flatebrenning og bålbrenning i naturen. Også de som allerede er meldt inn til brannvesenet.

Lørdag 13. april har RBR brukt store ressurser på å få kontroll på to branner ved Øykjafjellet Noredalen og ved Gjesdalveien 668 i Gjesdal. Begge startet som følge av planlagt flatebrenning som kom ut av kontroll.

- Per nå har RBR kontroll på brannen i Gjesdal. I Noredalen har vi fortsatt ikke kontroll. Det er en utfordring å få kontroll på grunn av vindforhold i området, sier Frode Strøm, aksjonsleder RBR.

Vanligvis trer det generelle bålforbudet i kraft fra og med 15. april til 15. september hvert år. I denne perioden er det ikke tillatt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og utmark. Forbudet gjelder over hele landet. 

 

Skogbrannfaren øker

- RBR vurderer situasjonen nå som så alvorlig at vi har valgt å innføre bålforbud før tiden. Det er også meldt fint vær og mer vind i dagene som kommer. Dette vil bidra til å øke skogbrannfaren, sier Strøm.

Det fine været den siste tiden har ført til at det er svært tørt i gammelt gress, visne planter, løv og lyng. Dette er med på å øke skogbrannfaren. Enkelte områder er nå så tørre at det er uforsvarlig å tenne bål og bruke engangsgrill. Alle må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at det ikke oppstår brann. Dette gjelder alle, hele tiden og over alt. Er du i tvil om bålbrenning eller grilling kan medføre brann. Er det bedre å stå over! 

 

Store mannskaper i sving

- Lørdag kveld er 27 mannskaper fra RBR i aksjon. Vi får i tillegg hjelp med slokkearbeidet fra et lokalt brannlag på 14 personer. Det er også kalt inn et helikopter til å bistå i slokkingsarbeidet, sier Strøm.

Det utvidede bålforbudet gjelder RBR sine eierkommuner: Finnøy, Forsand, Gjesdal, Klepp, Kvitsøy, Sola, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Stavanger, Strand og Time.

 

Kontaktpersoner

Frode Strøm, aksjonsleder Rogaland brann og redning IKS

Tlf. 907 38 544

 

 

Følg oss

Facebook – rogalandbrannogredning

Internett -  www.rogbr.no

Ansvarleg Eirik S. Christophersen. Sist endra 15.04.2019
 
Login for redigering