Med søppelplassen som bustad - Mitt nabolag

Måndag 3. oktober kl 19.00 kjem det besøk heilt frå Kairo til biblioteket på Finnøy. Då vil det bli ei multimediaframsyning med mange tema, der sjølve handlinga er henta frå Kairo sine uoffisielle søppelarbeidarar – dei driv med griseoppdrett, og jobbar og bur elles i søppelet til «Garbage City». 

 Christian Stejskal frå Kairo fortel dette om forestillinga:

Forestillingen «Mitt Nabolag» er en 90 minutter lang multimedia forestilling hvor jeg kombinerer Arabisk musikk, Koptiske sanger, og egne komposisjoner, samt syv korte fortellinger sammen med 90 fotografier. Verket handler om «Zabaleenerne», Kairos uoffisielle søppelarbeidere som driver med grise oppdrett og jobber og bor i søppelet i den såkalte «Garbage City» i den Egyptiske hovedstaden.

Forhistorien til dette arbeidet var da jeg gjorde en 20 måneders pilegrimsferd til fots fra min fødeby Wien til Axum i Etiopia.

På denne reisen møtte jeg «Zabaleenerne i Garbage City, og jeg ble svært fascinert og inspirert av deres situasjon og historie. Da jeg avsluttet min reise i desember 2009 i Axum, bestemte jeg meg for å flytte til Kairos søppel område for å undersøke denne svært interessante og underlige befolkningsgruppen, samtidig som jeg livnærte meg som fiolinist ved operaen i Kairo. Dette i en tid som skulle vise seg å være preget av stor turbulens, og store regionale omveltninger.

Forestillingen handler om politikk, religion, revolusjon, vennskap, kjærlighet, griser og søppel.

 

Her er ei youtube-lenke på engelsk (Klikk her.)

 

Dette er en kritikk fra en konsert ved fringe-festivalen i Edinburg (klikk her)

Ansvarleg Kindingstad Merete M. Sist endra 23.09.2016
 
Login for redigering